Site Loader
Spread the love

Elektrische Steps kopen kan via:www.nr1elektrischestep.nl

  1. Inleiding

Als je een elektrische Step hebt en je bent er afhankelijk van voor regelmatig woon-werkverkeer, moet je weten over de accu en het opladen. Door kennis te vergaren over de accu van uw elektrische Step en het opladen ervan, zult u in een betere positie zijn om er voor te zorgen.

In dit artikel gaan we kijken naar ‘de mogelijke redenen waarom je elektrische Step niet oplaadt’ en ook ‘hoe je de levensduur van de batterij van je elektrische Step kunt verbeteren door er een beetje zorg aan te besteden’.

Een extra tip bekijk de ninebot op www.nr1elektrischestep.nl

Mogelijke redenen, waarom uw elektrische Step niet oplaadt.

Ten eerste, laten we het elektrische Step oplaadproces doorlopen.

Neem uw acculader, sluit het uiteinde van de lader aan op een stopcontact, en zet de schakelaar aan. De LED op de lader moet groen oplichten, wat aangeeft dat de lader goed is.

Sluit nu het accu-uiteinde van de lader aan op de laadpoort en schakel de stroom in; het LED-lampje op de lader moet rood oplichten om aan te geven dat het laden bezig is.

Laad de batterij zo lang op als in de handleiding wordt aanbevolen; dit kan tussen de 3 en 12 uur zijn. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, zal de LED op de lader groen oplichten, wat aangeeft dat het opladen is voltooid en kunt u de lader uit uw elektrische Step verwijderen. Dit alles gebeurt als alles goed werkt.

Het kan echter voorkomen dat uw accu niet wordt opgeladen, zelfs niet na de volledige duur van het opladen. Daar kunnen vele redenen voor zijn. Laten we ze een voor een bekijken.

1 Gebruikt u de juiste lader?

Als u meer dan één elektrische Step heeft, kan er een verwisseling van laders zijn. Controleer het gedrukte label op de lader, de spanning van de lader moet iets hoger zijn dan de spanning van de batterij, zoals 39 volt lader voor het opladen van 36 volt batterij. Als er een vergissing is, gebruik dan de juiste lader.

2 Wanneer de lader op het lichtnet is aangesloten, brandt er geen groene LED.

Uw oplader heeft misschien een ingebouwde zekering of een stroomonderbreker. Controleer en corrigeer dit. Als de lader nu werkt, gebruik hem dan.

Als de zekering of de stroomonderbreker intact is, test dan met behulp van een voltmeter of multimeter het uitgangsvoltage van de lader. Als de spanning nul is of minder dan de spanning van de batterij, is de lader defect en hebt u een nieuwe lader nodig.

3 Controleer de netstroom en de laderpoort.

De poort van de lader kan losgeraakt zijn of er kan een losse verbinding zijn. Controleer de poort met de multimeter en vervang de defecte lader.

4 Controleer de batterij. Een batterijlader kan een batterij die het einde van zijn levensduur heeft bereikt niet opladen.

Verwijder de voetplaat, bekijk de batterij fysiek en kijk of er lekkage is. Als de batterij er goed uitziet, test dan de spanning van de batterij.

De werkelijke spanning van de batterij is marginaal hoger dan de opgegeven waarde. Zo kan de werkelijke spanning van een 36 volt batterij 38 of 39 volt zijn.

Als je spanning van de batterij laag is, moet de batterij worden vervangen. Controleer de geschiedenis van de batterij en zorg ervoor dat hij oud is en zijn hele leven heeft gediend. Als u twijfelt, roep dan de hulp in van een batterijmonteur.

5 De LED op de lader wordt groen binnen korte tijd na het laden.

Ga door met opladen voor de aanbevolen duur. Als de opgeladen accu niet zijn nominale vermogen geeft (Stepsnelheid en actieradius kilometers), moet de accu worden getest.

Een oude batterij kan snel zijn spanning verliezen. Controleer de geschiedenis van de batterij, hoe oud ze is, en neem de hulp van de batterij technicus indien nodig.

Wat kunt u doen om de levensduur van de accu van uw elektrische Step te verlengen?

De levensduur van de accu van uw elektrische Step kan worden gemeten in de vorm van het aantal laadcycli, het aantal jaren, of het totaal aantal kilometers. Het hangt echter vooral af van hoe u uw elektrische Step inclusief de accu gebruikt en verzorgt.

Elektrische Steps zijn over het algemeen betrouwbaar, duurzaam en vergen zeer weinig onderhoud. Je moet echter wel voorzichtig zijn met de onderdelen, omdat ze delicaat en gevoelig zijn.

Hieronder volgen enkele van de stappen die u moet nemen om de levensduur van de accu te verbeteren:

  •       Laad uw batterij niet te veel op, want te veel opladen kan de levensduur van de batterij verkorten en ook schade aan de batterij veroorzaken.
  •       Gebruik altijd de juiste lader (ontvangen bij uw Step) voor de beste compatibiliteit.
  •       Kies een plaats die koel en geventileerd is om uw elektrische Step accu op te laden, dit zal de levensduur verbeteren.
  •       Laad uw elektrische Step accu niet direct na een rit op, laat het minstens 15 minuten afkoelen voordat u de stekker in het stopcontact steekt om op te laden.
  •       Vertrouw niet op het display van uw elektrische Step voor de laadstatus. Vertrouw er in plaats daarvan alleen op dat het lampje van uw oplader groen wordt voor een volledige oplaadstatus.
  •       Het is een goede gewoonte om de accu op te laden nadat u hem de hele dag hebt gebruikt. Het is goed om de accu na elk gebruik op te laden, zelfs als de accu nog niet volledig leeg is.

Post Author: info

Leave a Reply

Your email address will not be published.