Site Loader

Terwijl PVC platen de weg van disco en videorecorders hebben verlaten, zijn PVC vloeren in. De verkoop van PVC vloeren heeft een recordhoogte bereikt en wordt steeds populairder bij huiseigenaren. Dit is waarschijnlijk te danken aan de unieke voordelen die PVC vloeren bieden. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, gaat lang mee en biedt een comfortabel oppervlak om op te lopen.

Maar, is PVC vloerbedekking geschikt voor u? En wat is de beste keus pvc vloer? Voordat u voor PVC kiest, zijn er een aantal belangrijke dingen die u moet overwegen. Bekijk onze lijst hieronder.

Wat is PVC?

Luxe PVC vloeren zijn volledig gemaakt van een synthetisch materiaal genaamd polyPVCchloride plastic (PVC). PVC wordt verhit en in dunne lagen geperst die aan elkaar worden geplakt om PVCtegels of -planken te vormen. Elk stuk PVC heeft een fotorealistische visuele laag die het uiterlijk van hardhout, steen of keramiek weergeeft, en een gestructureerde toplaag die ontworpen is om het gevoel van natuurlijke houtnerven en mineralen na te bootsen. Tegenwoordig kun je eenvoudig pvc vloeren online bestellen, om ze zelf vervolgens aan te leggen. 

PVC is duurzaam, veelzijdig, betaalbaar en bestand tegen vocht en intensief loopverkeer. Het wordt vaak verward met andere veerkrachtige vloeroppervlakken zoals linoleum en laminaat – en terwijl luxe PVC overeenkomsten heeft met laminaat, zijn er belangrijke verschillen in de constructie van deze producten die ze van elkaar onderscheiden.

Soorten

PVCvloeren zijn er in 2 soorten: plankenvloeren en tegelvloeren. PVC plankenvloeren, die gelegd worden in banen van 6 of 12 meter breed, zijn waterbestendig en gemakkelijk te installeren. PVC tegelvloeren zijn er in tegelformaten van 9 of 12 vierkante centimeter; ze bootsen de look van keramische tegels na maar zijn voordeliger. Luxury PVC Tile- dat steen of hout simuleert-komt in plankvorm, vaak 7″ breed bij 48″ lang.

Afwerkingen

Er zijn 3 soorten afwerkingen voor PVC vloeren, die allemaal een mooi eindresultaat opleveren.

PVC no-wax afwerking:

Dit is het lichtste type en is zeer geschikt voor ruimtes met licht voetverkeer en minimale blootstelling aan vuil en vocht

Urethaan afwerking:

Duurzamer, deze afwerking is zwaarder en kan tegen matig voetverkeer en is ook bestand tegen schuren en gemakkelijk schoon te maken

Verbeterde urethaanafwerking:

Dit is de hardste beschikbare en kan het zwaarste voetverkeer aan, is zeer goed bestand tegen krassen en vlekken, en geniet van een duurzame glans zonder constante zorg

Kosten

Per vierkante voet is PVC vloerbedekking een van de meest economische opties van vloerbedekking die u kunt kiezen. Gemiddeld kunt u verwachten om $2-$12 per vierkante voet te besteden om het te laten installeren. Luxury PVC Tile – LVT voor degenen onder ons in de biz – is eveneens goedkoop en kost gemiddeld $3-$14 per vierkante voet voor installatie. Als u de kosten vergelijkt met die van hout, steen of keramische vloeren, biedt PVC een aanzienlijke kostenbesparing. En als u handig bent, kunt u de kosten nog verder drukken door PVC vloeren zelf te installeren. Afhankelijk van de complexiteit van het project kunt u verwachten dat u $1-$2 per vierkante meter minder kwijt bent als u de installatie zelf uitvoert, maar natuurlijk zijn wij altijd bereid om uw nieuwe vloer te installeren.

Gemak bij installatie

De installatie van PVC vloeren is over het algemeen eenvoudiger dan de installatie van andere vloermaterialen. Voor een zwevende PVCvloer is bijvoorbeeld geen lijm of nietjes nodig. In plaats daarvan kan PVC gewoon op een voorbereide ondervloer worden geplakt. PVCvloeren kunnen ook over beton, hardhout of multiplex worden gelegd. Het kan zelfs over bestaand PVC worden gelegd, maar dit wordt niet aanbevolen als u 2 of meer bestaande lagen hebt.

Duurzaamheid

PVC vloeren zijn zeer duurzaam. Indien correct geïnstalleerd en onderhouden, kan het meer dan 10-20 jaar meegaan. Dat gezegd hebbende, PVC is een goede keuze voor de kamers in uw huis die het meest belopen worden. Bovendien hebben de meeste PVCvloeren een slijtlaag op het oppervlak die bestand is tegen krassen en vlekken. Sommige PVCproducten bieden zelfs garanties tot 15 jaar op de slijtlaag. Zoals bij alle vloeren is de kwaliteit van het materiaal dat u koopt van invloed op de levensduur.

Vlekbestendigheid van de bedekking

Zoals eerder vermeld, hebben sommige PVCtegels een slijtlaag die bestand is tegen vlekken en morsen – u kunt deze bescherming verwachten bij bedrukte PVCtegels en -platen. Massieve en samengestelde PVCtegels hebben deze oppervlaktebescherming echter niet. Ze zijn dan ook gevoeliger voor vlekken en moeten af en toe worden gestript en gepolijst om ze er als nieuw te laten uitzien.

Dikte zegt veel

PVC is over het algemeen zacht aan uw voeten. Sommige PVCplaten en -tegels hebben zelfs een gewatteerde laag, waardoor het lopen op PVC comfortabeler is. Bovendien worden PVCvloeren vaak aangeduid als “veerkrachtige” vloeren. Dit betekent dat de vloeren een zekere mate van elasticiteit hebben wanneer u erover loopt. Luxury PVC Tile is ook stiller, omdat het geluidsabsorberende eigenschappen heeft.

Aanbevolen gebruik

Vanwege de duurzaamheid zijn PVC tegels een goede keuze voor:

  • Keukens
  • Badkamers
  • Kelders
  • Familiekamers
  • Wasserij kamers

Post Author: info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *